Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα”

Στο πλαίσιο εορτασμού και μνήμης της επετείου “28 Οκτωβρίου” συναντηθήκαμε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» το οποίο στεγάζεται στο παλαιό πιλοποιείο του Ηλία Πουλόπουλου, ένα ιστορικό κτήριο που ιδρύθηκε το 1886 με την επωνυμία «Ελληνικόν Πιλοποιείον» και  είναι το παλαιότερο πιλοποιείο της Αθήνας, ευρύτερα γνωστό ως “ΠΙΛ-ΠΟΥΛ”. Οι εγκαταστάσεις του στο  βιομηχανικό πέτρινο κτήριο, με απλή και αυστηρή δομή που  συντηρείται ως μνημείο, αφού θεωρείται ως αξιόλογο δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής, αποτελεί σήμερα ένα σημαντικό σημείο πολιτισμικής αναφοράς.

Στο κτήριο περιηγηθήκαμε στις δύο μόνιμες εκθέσεις το “Οδοιπορικό της Αθήνας”, στον 1ο όροφο και το Μουσείο- θέατρο Σκιών “Χαρίδημος” στο ισόγειο. Εκεί συνατήσαμε τον ίδιο τον κ. Χαρίδημο ο οποίος μας μίλησε για την τέχνη του αλλά και για τον βομβαρδισμό του Πειραιά που έτυχε να ζήσει ο ίδιος.

Επίσης παρατηρήσαμε φωτογραφίες, αποκόμματα εφημερίδων της εποχής και άλλο αρχειακό υλικό στον ένα εκθεσιακό χώρο που ήταν αφιερωμένος στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στον δεύτερο εκθεσιακό χώρο είδαμε μια έκθεση κόμικ αφιερωμένη και αυτή στο ίδιο θέμα.