Αγιασμός στο ΣΔΕ Αγίας Παρασκευής

Την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 τελέστηκε Αγιασμός στις 5.30 μ.μ. στο ΣΔΕ (Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας) Αγίας Παρασκευής, το οποίο συστεγάζεται με το 3ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής και λειτουργεί το απόγευμα. Πρόκειται για ένα από τα 8 ΣΔΕ του Νομού Αττικής, που  απευθύνονται σε ενήλικες άνω των 18 ετών με Απολυτήριο Δημοτικού, που θέλουν να αποκτήσουν Απολυτήριο Γυμνασίου μέσα σε 2 έτη.

Για τον Αγιασμό είχε σταλεί επίσημη πρόσκληση σε όλες τις Τοπικές Αρχές. Παρευρέθησαν 2 εκπρόσωποι: Πάνος Γκόνης, Πρώην Αντιδήμαρχος Παιδείας και ο Βασίλης Τραυλός, πρώην Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου.  

Μετά τον Αγιασμό, ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους  δύο εκπροσώπους και σύντομη ομιλία του Διευθυντή του ΣΔΕ Αγίας Παρασκευής, Δημητρίου Κατσίνη, για τον τρόπο λειτουργίας και τους στόχους των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας. Τέλος, οι εκπαιδευόμενες/οι εξέθεσαν  σκέψεις και εμπειρίες από τη φοίτησή τους στο ΣΔΕ, ευχαριστώντας τον Δήμο Αγίας Παρασκευής που τους έδωσε την δυνατότητα, χάρη στη συστέγαση με το 3ο Γυμνάσιο, να φοιτήσουν σε αυτό το σχολείο που κτιριακά είναι άψογο και λόγω της θέσης του πλησίον του Μετρό και του Προαστιακού Δουκίσσης Πλακεντίας, διευκολύνει την πρόσβασή τους στο ΣΔΕ, εφόσον πολλοί έρχονται από όμορους ή και πιο μακρινούς Δήμους (π.χ. Κορωπί, Μαρκόπουλο κλπ). Παράλληλα, όμως, τόνισαν την ανάγκη να διαφημιστεί περισσότερο το ΣΔΕ Αγίας Παρασκευής από τον Δήμο, γιατί υπάρχουν Δημότες της Αγίας Παρασκευής που αγνοούν την ύπαρξη ενός τόσο σημαντικού σχολείου στην γειτονιά τους!