Ιστορίες της Πεντέλης

Στο σχέδιο δράσης μας συλλέξαμε υλικό και μιλήσαμε για το όρος της Πεντέλης: την ονομασία, τη γεωμορφολογία, τη χλωρίδα-πανίδα, την ιστορία, τους μύθους και τους θρύλους του, αλλά και τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Οργανώσαμε επισκέψεις σε τοπία, περιοχές και μνημεία όπως η Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης, η Ιερά Μονή Παντοκράτορος (Ταώ) ή «Νταού Πεντέλης», το Ντράφι, η Καλλιτεχνούπολη, η Παλαιά Πεντέλη, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στην Πεντέλη κ.ά., με οργανωμένη ξενάγηση σε πολλά από αυτά.

Καταγράψαμε τις εντυπώσεις μας, πήραμε φωτογραφίες και βίντεο και προχωρήσαμε σε επεξεργασία του υλικού. Προετοιμάσαμε την τελική παρουσίαση του σχεδίου δράσης με την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων και την προβολή τόσο σειράς διαφανειών (powerpoint) με τμήματα του υλικού που συλλέξαμε, όσο και ενός βίντεο διάρκειας περίπου 15΄ με στιγμιότυπα από τους χώρους που επισκεφθήκαμε.

1.Το βουνό της Πεντέλης (από το Αστεροσκοπείο της Πεντέλης) , 2.Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης κ. Ιωάννης μάς υποδέχεται στο Καθολικό της Μονής  (14-04-2016) 3.Το Λεκανοπέδιο της Αθήνας (από το Αστεροσκοπείο της Πεντέλης) 4. Το βουνό της Πεντέλης (από το Αστεροσκοπείο της Πεντέλης)