Το ταξίδι της γεύσης και της παράδοσης στον κόσμο

Ένα ταξίδι στις γεύσεις και τις παραδόσεις, στις καθημερινές συνήθειες αλλά και στις γιορτές. Τι τρώμε και πότε; Τρώμε μόνο για να ικανοποιήσουμε την πείνα μας ή και για να απολαύσουμε τη συντροφιά της παρέας; Διατροφικές συνήθειες. Έθιμα φαγητών και γλυκών. Προέλευση πρώτων υλών και καλλιέργειες (π.χ. όσπρια, δημητριακά – περίοδοι νηστείας). Επίσημες γιορτές και έθιμα που σχετίζονται με τις γεύσεις (π.χ. χριστουγεννιάτικα γλυκά, πασχαλινά εδέσματα, νηστίσιμα φαγητά). Το κρασί, ο καφές και το τσάι μέσα από την παράδοση και η σημασία τους στην καθημερινή μας ζωή (ως χαρακτηριστικά ανάπαυλας, συντροφιάς, συνοδευτικά γλυκών ή φαγητών αλλά και ως μέσο θεραπείας). Κρασί και Ελληνική Μυθολογία, τρύγος, πατητήρια, μούστος, γλυκίσματα. Καφές, τσάι και η εξωτική τους προέλευση (θαλασσοπόροι, εξερευνήσεις) αλλά και θεραπευτικά βότανα της ελληνικής γης.